Arabská gule s pekanovými orechmi a semienkami

Blíži sa nám prvá adventná nedeľa a tak je ideálny čas vyskúšať si náš ďalší recept na nepečené vianočné pečivo. 

Pre arabskou guľu sme použili Kus-štrúdle, ktorý sme povýšili pekanovými orechami a zmesou semienok na delikátnu a úžasne zdravú variantu cukrovinky, ktoré je vhodné nielen na Vianoce.

Ingrediencie:

  • 1 ks Le Gracie Kus-štrúdľa
  • 100g zmesi tekvicových a slnečnicových semienok
  • 100g drvených pekanových orechov
  • Med (podľa chuti alebo iný spôsob sladenie)
  • papierové košíčky

Kus-štrúdľu vysypte do misy a prelejte 0,5 l vriacej vody. Po 7 minútach nechajte vychladnúť. Na suchej panvici opražte nasekané tekvicové a slnečnicové semienka. Pekanové orechy najprv krátko opražte na suchej panvici a následne rozdrvte. Vlažný kuskus oslaďte podľa chuti a pridajte 50 g zmesi sekaných semienok a 100 g drvených pekanových orechov. Hmotu spracujte a tvorte z nej guľky, ktoré obaľujte v zmesi sekaných semienok. Pri obaľovaní na guličky ľahko pritlačte, pretože semienka nemajú tak dobrú priľnavosť ako napr. Sezam. Každú guličku uložte do papierového košíčka.