Kapor s plneným hubovým mešcom

VIANOČNÉ MENU: Hlavný chod
Kapor s plneným hubovým mešcom

Tradičný kapor na masle s chrumkavým kuskusom.

Počet porcií: 4, čas prípravy + varenia 45 minút

Ingrediencie:

1 balenie Le Gracie KusKusu Vario

4x šampiňóny portobello

koriander nať- čerstvý nasekaný

2 lyžice olivového oleja

100g jemnejšieho syra (gouda) nastrúhaného

1 chilli paprička

1 lyžica citrónovej šťavy

4 filety z kapra

soľ, rozmarín

30g masla

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Kuskus nasypeme do plastovej misky. Pridáme soľ a olivový olej. Zalejeme 600 ml vriacej vody a priklopíme. Necháme stáť.

Kapra osolíme a dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Poukladáme na kapra maslo a pečieme cca 30 minút.

Portobello opatrne vydlabeme. Vyskladáme ho do ďalšej zapekacej misky a naplníme kuskusom, ktorý sme zmiešali s koriandrom. Priklopíme alobalom a pečieme cca 15 minút. Potom odklopíte a posypeme syrom, nakrájanou čili papričkou a pečieme ďalších 10 minút.

Servírujeme kapra zľahka pokvapkaného citrónovou šťavou, vetvičkou rozmarínu a poliatého maslom, s plneným Portobellom.