Vianočná Le Gracie Kus-štrúdľa

Štrúdľu neodmysliteľne k Vianociam patrí a navyše jeho pečením prevoniate krásne celý byt. Čo vyskúšať originálny recept, ktorým všetkých u na Štedrý večer prekvapíte.

Plnka:

  • 100 g tvarohu
  • troška citrónovej šťavy
  • 4 olúpané nakrájané jablká
  • 1 lyžica sladidlá
  • kandizovaná kôra z pomaranča, zlaté hrozienka vlašské orechy
  • lyžice rumu

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.

Kus-štrúdľu pripravíme podľa návodu, ale s 500 ml vody, sladidlom a bez masla. Necháme trošku vychladnúť. Pridáme múku a vajce, premiešame a necháme uležať 30 minút.

Medzitým zmiešame všetky suroviny na náplň.

Plech vyložíme papierom na pečenie. Trošku podsypeme a rukami rozprestrieme čo najviac na tenko, posypeme zase troškou múky a vyvaľkáme. Nanesieme náplň a pomocou papiera zarolujeme a takto pečieme cca 40 minút.

Necháme vychladnúť a potom rozbalíme a servírujeme. Pokiaľ chcete Štedrovečernú Kus-štrúdlú servírovať teplú, ohrejte jednotlivé kúsky v rúre a môžete podávať s vanilkovou zmrzlinou a kopčekom šľahačky.