Caponata

 Toto talianske predjedlo z baklažánu je vynikajúci začiatok každého večierka

1kg baklažánu
1 lyžica morskej soli
1 lyžica olivového oleja extra panenského
2 hrnčeky nahrubo nasekaného stopkového zeleru
3 / 4 hrnčeka nakrájanej cibule
1 / 3 hrnčeka vínneho octu
4 lyžičky trstinového cukru NATURAL
3 hrnčeky passat Rapunzel
2 lyžice pretlaku Rapunzel
6 zelených olív , vykôstkovaných a nasekaných
2 lyžice kapár Rapunzel
5 ančovičiek v oleji

Baklažán nakrájame na 2 cm veľké kocky, na sitku zasypeme 1 lyžicou soli a necháme odkvapkať. Medzitým na troche olivového oleja mierne smažíme 15 minút zeler s cibuľkou a potom vyberieme. Použijeme veľkú panvicu. V tej istej panvici smažíme na troške oleja 10 minút baklažán. Oboje potom preložíme do hrnca, pridáme ostatné ingrediencie a dusíme 15 až 20 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti, necháme vychladnúť a podávame na zelenom šaláte s krekrami  alebo bielym chlieb