Sirup z agáve 3,8l (= 5,6kg)

Prírodné sladidlo na báze fruktózy vyrábané zahustením šťavy z kaktusu agáve. Vhodné ako náhrada sacharózy. Veľké balenia, po otvorení má dlhú trvanlivosť.

Sirup z agáve je vlastne zahustená šťava z agáve. Surová šťava z agáve sa pravidelne zbiera z kaktusov divoko rastúcich v strednom Mexiku. Toto je zvyčajne práca domorodých Indiánov. Najprv sa odreže vrch rastliny pripomínajúce ananás a vydlabe stred. Na dutinu sa položí kameň. Kaktus pustí šťavu, ktorá sa niekoľko dní zbiera vo vydlabanom strede. Mliečne zafarbená šťava sa potom vyberie z každej rastliny zvlášť. Táto šťava má vysoký obsah polyfruktóza čiže inulínu, ktorý sa pri šetrnom zahusťovaní šťavy bez použitia akýchkoľvek chemikálií mení na jednoduchý cukor fruktózu. Sirup z agáve značky bio nebio pochádza z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, čo znamená, že bol pripravený z neliečených pokusných rastlín rastúcich v priemyslom nezasiahnutej krajine, a pri jeho výrobe neboli použité žiadne chemické látky.

Sirup z agáve 3,8l (= 5,6kg)

POUŽITIE: Sirup z agáve je nielen zdravým, ale aj chutným a všestranným sladidlom. Je skvelým doplnením medu, javorovému sirupu a ďalších prírodných sladidiel. Má menšiu viskozitu ako med, a preto sa ľahšie mieša s pokrmami. Príjemná chuť (ľahúčko pripomínajúce javorový sirup) zvýrazní pôvodnú chuť jedla. Sirup môžete použiť do ovocných šalátov, jogurtov, na müsli a lupienky, palacinky a lievance, na osladenie čaju či kávy, limonád a ovocných nápojov. Je vhodný do šalátových zálievok, marinád a grilovacích zmesí. Je výborným sladidlom bylinkových čajov (v porovnaní s bielym cukrom). Sirupom z agáve možno nahradiť biely cukor prakticky v ktoromkoľvek pokrme. V recepte nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovým množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu. V pečených výrobkoch vynikne jeho schopnosť viazať vlhkosť a zabraňovať vysúšaniu pečiva. Sirup z agáve má navyše dlhú životnosť, môžete ho skladovať až 3 roky a necukornatí. VÝŽIVOVÉ INFORMÁCIE: Sirup z agáve je prírodné nerafinované sladidlo, ktoré obsahuje vysoký podiel ovocného cukru (fruktózy, 50 g na 100 g sirupu), menšie množstvo dextrózy (glukózy, cca 18 g na 100 g sirupu) a veľmi nízke množstvo klasického cukru (sacharózy , menej ako 0,5 g na 100 g sirupu). Vďaka vysokému obsahu fruktózy má sirup z agáve všetky výhody tohto populárneho sladidlá. Fruktóza je sladšia ako repný cukor a rovnakej sladkosti pokrmov dosiahneme s polovicou kalórií. Preto je vhodným sladidlom pre ľudí s nadváhou a pri redukčných diétach. Nestimuluje pankreas k vylučovaniu inzulínu tak ako ostatné cukry - má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu krvného cukru tak rýchlo ako med či biely cukor. Je preto je vhodným sladidlom pre diabetikov za lekárskeho dohľadu (u cukrovky druhého typu), hypoglykemiky a ľudí, ktorí majú problémy s trávením sacharózy. Klasická fruktóza sa však získava za použitia chemických činidiel hlavne z kukurice a neobsahuje žiadne prírodné látky. Sirup z agáve naviac obsahuje zvyškové množstvo inulínu (cca 3 g na 100 g sirupu), ktorý podporuje zdravú črevnú mikroflóru a tým správnu činnosť čriev. Pretože pri výrobe nedochádza k žiadnej rafinácii, zostávajú v sirupe stopové množstvo minerálnych látok, prirodzene sa vyskytujúcich v agáve (vápnika, horčíka, zinku ...) a podstatnejšie množstvo železa (16% odporúčanej dennej dávky v 100 g sirupu). Sirup je ľahko stráviteľný, napomáha činnosti žlčníka, trávenie tukov a pôsobí preventívne v zanášanie ciev vplyvom cholesterolu. Je vhodný aj pre deti a rekonvalescentov.

Kód produktu:

1524

BIO:

A

Krajina pôvodu:

Mexiko

Cena:

 
43,63

na sklade

Kúpiť

OBJ. KÓD: 1524
OBJEM: 3,8 l (= 5,6 kg)
ZEM PÔVODU: Mexiko
100 g obsahuje v priemere:
Energia 287 kcal / 1200 kJ
Bielkoviny 0 g
Sacharidy, z toho: 70 g
- Fruktóza 50 g
- Glukóza 18 g
- Sacharóza <0,5 g
Tuky 0 g
Skladovať v suchu.