Dokončiť nákup

Cocoa

Prečo práve raw čokoládu a iné raw výrobky?

Priaznivé účinky čokolády pre ľudský organizmus boli potvrdené už dávno. Avšak veľmi dôležitý je výber čokolády.

Najdôležitejším ukazovateľom pri výbere čokolády je zloženie a výroba. Podrobné zloženie raw čokolád, ktoré ponúkame veľmi radi popisujeme a sme naň právom hrdý. Posúďte sami.

Najdôležitejší prvkom, ktorý je   prítomný v surovej čokoláde je horčík. Koncentrácia tohto prvku v našej čokoláde je vyššia ako jeho koncentrácia v akomkoľvek  inom čokoládovom produkte. V súčasnej dobe, je horčík jedným z prvkov, ktorého máme vo svojom tele  nedostatok. Horčík je prospešný pre zvládanie stresu,  o dôvod viac prečo siahnuť po raw čokoláde.

Ďalšie priaznivé účinky surovej čokolády sú antioxidačné vlastnosti. Antioxidačné látky, spomaľujú proces starnutia a posilňujú imunitný systém organizmu. Celkom ORAC (. Ang Oxygen Radical Absorbancia Capacity - schopnosť absorbovať kyslíkové radikály) u surovej čokolády sa pohybuje od 28.000 jednotiek, čo je jedna z najvyšších hodnôt na svete. Raw čokoláda je tiež bohatá na fosfor,známy prvok krásy. Pripisovaný mu je priaznivý vplyv na kožu, vlasy a nechty.

Chemické zlúčeniny obsiahnuté v surovej čokoláde sú  oveľa vyššej koncentrácii ako v konvenčnej čokoláde. Významne  vplývajú na tvorbu  serotonínu v mozgu, zodpovedného za pocit šťastia.

Ďalšia zlúčenina prítomná v raw čokoláde sú flavanoly, bránia rozvoju kardiovaskulárnych chorôb. Taktiež prieskum u diabetikov po mesiaci vykázal zlepšenie kardiovaskulárnych funkcií po konzumácii  surovej čokolády.

Tak načo ešte čakať, okrem neopísateľného chuťového zážitku nám raw čokoláda pomôže ku kráse, zdraviu a šťastiu.

Zloženie:

  • Surové, organické Criollo kakaové bôby z Peru. Táto odroda je považovaná za najušľachtilejšiu a najťažšiu  na pestovanie. Je získaná priamo od juhoamerických výrobcov, čo zaručuje jej čerstvosť a  pravosť. Okrem toho kvalita  je potvrdená množstvom certifikátov kvality, podľa prísnych noriem  ustanovení Európskej únie.
  • Použitý kokosový cukor, je odparený  nektár z kvetov organickej kokosovej palmy. Tento cukor, na rozdiel od priemyselnej cukrovej trstiny, má významné množstvo horčíka, draslíka a železa. Jeho najväčšou výhodou je však veľmi nízky glykemický index – 35, použitím tohto typu sladidiel je surová čokoláda  vhodná aj pre diabetikov.
  • Organické surové kakaové maslo vyrobené za studenaCriollo kakaových bôbov. 
  • Organické Goji bobule. Táto zložka pochádza z Číny a je pestovaná v provincii Ningxia. Goji svojou konzistenciou a chuťou  v kombinácii s krehkou  čokoládou vytvárajú príjemnú sladkosť. 
  • Bio vanilka
  • Organic himalájska soľ