Štipľavé fazule s melasou

 Chuť melasy sa skvele dopĺňa s chuťou červeného vína a pálivých papričiek. Ako vždy používame melasu v malom množstve.

2 lyžice EP olivového oleja
1 stredná cibuľa nakrájaná
1 pálivá paprička  (čerstvá nadrobno nasekaná alebo sušená dolámaná na kúsky)
3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
2 hrste slnečnicových semienok
1 lyžička trstinovej melasy
6 paradajok
1 / 2 hrnčeka červeného vína
2 hrnčeky varenej scedenej fazule červená ľadvina  alebo 1 plechovka sterilizovaných fazúľ
oregano
morská soľ
korenie 

Na olivovom oleji speníme cibuľu, papričku, cesnak a slnečnicové semienka. Po chvíľke pridáme melasu, zamiešame, pridáme nakrájané paradajky, víno​​, oregano a fazuľa. Prebytočnú tekutinu odparíme a nakoniec dochutíme soľou a korením. Podávame so zemiakmi, chlebom alebo ryžou alebo zapečieme v rúre so syrom