Celozrnné špirálky RAPUNZEL 500g

Najobľúbenejší tvar cestovín z celozrnnej tvrdej pšenice. Talianske cestoviny Rapunzel majú príjemnú nie príliš "celozrnnú" chuť, nerozvaria sa a nelepia sa.

Združenie Alce Nero, taliansky výrobca cestovín značky Rapunzel, pestuje všetku špaldu a prevažnú časť tvrdej pšenica pre výrobu svojich cestovín. Zvyšok pšenice je vykupovaný od biofarmárov z regiónov Umbria, Puli a Toskánsko a cestoviny majú čisto taliansky pôvod.

Celozrnné špirálky RAPUNZEL 500g

Jedinou ďalšou ingredienciou základnej rady cestovín je pramenitá voda z lesov náhornej plošiny . Výroba prebieha tradičným spôsobom, tj pomalým sušením pri nízkych teplotách do 55 ° C. Preto majú tieto cestoviny prirodzenú charakteristickú chuť a pri varení do al dente ideálnu štruktúru. Talianske cestoviny Rapunzel môžeme skutočne odporučiť i naozajstným milovníkom tohto pokrmu.

Kód produktu:

8510

BIO:

A

Krajina pôvodu:

Taliansko

Cena s DPH:

 
1,86
bez DPH 1,55 €

na sklade

Kúpiť

OBJ. KÓD: 8510
HMOTNOSŤ: 500 g
KRAJINA PÔVODU: Taliansko
Použitie: špirálky sú najrozšírenejším tvarom cestovín a vďaka ich tvaru na nich dobre priľne omáčka. Tieto celozrnné špirálky z tvrdej pšenica sa nelepia a nerozvárajú a majú príjemnú nie výrazne "celozrnnú" chuť. Používame ich preto ako klasické špirálky z bielej múky z tvrdej pšenica. Ak chceme zvýrazniť prirodzenú chuť celozrnných cestovín, volíme omáčky s menej výraznou chuťou. A naopak, hutné omáčky s výraznou chuťou a farbou, prípadne s množstvom parmezánu na posypanie, zamaskujú aj pred zaprisahaným odporcom zdravej výživy, že práve konzumuje "zrno"! Všeobecne sa chuť celozrnných cestovín výborne dopĺňa so sladkou chuťou. Odporúčame vyskúšať špirálky s prírodným trstinovým cukrom (najlepšie muscovado), sezamovým alebo svetlicovým olejom a mletým makom, sezamom alebo s tvarohom.
ZLOŽENIE: mleté celé zrná tvrdej pšenica durum.
Skladovať v suchu.

100 g obsahuje v priemere:

Energia: 1406 kJ / 332 kcal
Bielkoviny: 12 g
Sacharidy: 65,7 g
Tuky: 2,3 g