OBJ. KÓD: 8510
HMOTNOSŤ: 500 g
KRAJINA PÔVODU: Taliansko
Použitie: špirálky sú najrozšírenejším tvarom cestovín a vďaka ich tvaru na nich dobre priľne omáčka. Tieto celozrnné špirálky z tvrdej pšenica sa nelepia a nerozvárajú a majú príjemnú nie výrazne "celozrnnú" chuť. Používame ich preto ako klasické špirálky z bielej múky z tvrdej pšenica. Ak chceme zvýrazniť prirodzenú chuť celozrnných cestovín, volíme omáčky s menej výraznou chuťou. A naopak, hutné omáčky s výraznou chuťou a farbou, prípadne s množstvom parmezánu na posypanie, zamaskujú aj pred zaprisahaným odporcom zdravej výživy, že práve konzumuje "zrno"! Všeobecne sa chuť celozrnných cestovín výborne dopĺňa so sladkou chuťou. Odporúčame vyskúšať špirálky s prírodným trstinovým cukrom (najlepšie muscovado), sezamovým alebo svetlicovým olejom a mletým makom, sezamom alebo s tvarohom.
ZLOŽENIE: mleté celé zrná tvrdej pšenica durum.
Skladovať v suchu.