Jogurt Berchtesgadener Land je vyrobený z mlieka od voľne sa pasúcich kráv, ktoré si vyberajú horské bylinky, ktoré im najviac svedčia. To sa prejaví nielen v nutričných hodnotách mlieka, ale aj v jeho vôni a chuti. Mlieko má smotanovejšie žltkastú farbu v porovnaní s bežným mliekom, lahodnú chuť a príjemnú vôňu. Jogurt z tohto mlieka nevyniká len chuťou, ale aj nutričnými vlastnosťami. Mlieko, z ktorého je jogurt vyrábaný, malo najvyššie hodnoty esenciálnych mastných kyselín a cenné konjugované kyseliny linolovej v štúdii uskutočnenej univerzitou Kessel v roku 2006 a od roku 1997 až do súčasnosti získava každoročne najvyššie ocenenie Nemeckej poľnohospodárskej spoločnosti, Zlatú medailu. V teste mliek uznávaného združenia Stiftung Warentest z 11/2007 bolo vyhodnotené ako najlepšie z testovaných mliek a dostalo najvyššie hodnotenie "Sehr gut". Práve toto mlieko je dôvodom, prečo spoločnosť bio nebio distribuuje značku Berchtesgadener Land v Českej republike.