NATU Lyofilizované mango 20 g

Mrazom sušené mango si vďaka šetrnému spracovaniu uchováva až 90% všetkých pôvodných vlastností, ako je vôňa, chuť, farba. Lyofilizované ovocie sa pri kontakte s vodou navracia do takmer pôvodného stavu. Mango obsahuje vitamíny A, C, betakarotén, draslík a vlákninu.

Mango má oválny tvar a jeho šupka hrá mnohými farbami od zelenej, cez žltú, oranžovú, červenú až po temne fialové odtiene. Uprostred plodu je ploché, oválne a nejedlé semeno obalené tvrdými vláknami. Mango má veľmi špecifickú chuť, môže pripomínať aromatickejšiu broskyňu. V mangu sa vyskytuje až 16 druhov karotenoidov, ktoré sú dôležité pre tvorbu vitamínu A. Najvýznamnejšie je tu zastúpený betakarotén. Vďaka vitamínom C a E má antioxidačné účinky, ale tiež prispieva ku krásnej pokožke a spomaľuje jej starnutie. V mangu nájdeme tiež veľké zastúpenie vitamínov B1, B2 a B6, minerálne látky ako draslík, zinok, mangán ale aj horčík a železo.

NATU Lyofilizované mango 20 g

Vysoký obsah vitamínov C a E, zdroj minerálnych látok, prispieva ku krásnej pokožke, ľahké, chrumkavé a plné chuti. Lyofilizované mango sa môže jesť len tak, alebo použiť na dochutenie kaší, jogurtov, zmesou cereálií, výživ či sladkých múčnikov. Skvele ochutí smoothies alebo sa hodí do cesta pri pečení a príprave RAW pokrmov.

Kód produktu:

70616

BIO:

N

Krajina pôvodu:

Nemecko

Cena:

 
2,42

na sklade

Kúpiť

Krajina pôvodu: Nemecko
Zloženie: mango plátky lyofilizované
Skladovať v suchu.

Nutričné údaje
Energetická hodnota 1300 kJ / 310 kcal
tuky 2,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g
sacharidy 67,4 g
- z toho cukry 67,1 g
bielkoviny 3,2 g
vláknina 9,2 g
soľ 0,05 g