Pekanové orechy sú zdrojom prírodného tuku, bohatej palety minerálov, vitamínov a bielkovín. Významne sa podieľajú na regeneráciu a omladenie, majú blahodarný vplyv na kardiovaskulárnu činnosť aj nervovú sústavu. V neposlednom rade zásadne podporujú imunitu a chránia pred civilizačnými chorobami. Využite pekanové orechy ako ideálny nutričný zdroj. Domovom pre orechovec pekanový je juh Severnej Ameriky, prevažne okolo rieky Mississippi. Pre komerčný vývoz do zvyšku sveta sa začal postupne pestovať aj v južnej Afrike, Číne, Austrálii, Izraeli, Španielsku a Francúzsku. Pre svoj rast potrebuje špecifické náročnejšie podmienky, ako je teplé a vlhké podnebie, blízkosť riek, zmiešaných lesov a neutrálnu pôdu bohatú na humus. Unikátna je kombinácia pekanových orechov so zapečenými sladkými zemiakmi alebo tekvíc a plesňovým syrom. Orechy je potrebné skladovať v suchu, tme a chlade, aby nedošlo k žltnutiu tukov.