Pistácie sú veľmi obľúbenou maškrtou, a to predovšetkým v ich solenej podobe. Inak sa používajú na prípravu sladkého i slaného pečiva, ale pridávajú sa aj do paštét či ako plnka do mäsa. Z pistácií sa tiež vyrába veľmi dobrý olej a sú základom pre tak obľúbenú pistáciovú zmrzlinu. Lúpané pistácie môžete rozdrviť a použiť ako posyp na rôzne pečivo či mäso, prípadne na prípravu raw múčnikov (ako základ korpusu). V raw kuchyni však majú široké uplatnenie. Ako jeden príklad za všetky je napríklad mrazená pistáciová pochúťka, stačí namixovať šálku pistácií so šálkou kokosového mlieka a lyžicou agáve sirupu. Necháme zmraziť a podávame. Možno ich aj opražiť na panvici, prípadne dochutiť štipkou korenia a soli a mať skvelú pochúťku k vínu či pivu. Je zaujímavé, že aj z pistácií si môžete pripraviť domáce mlieko. Bude mať rovnako lákavú farbu, ako ona spomínaná zmrzlina. Postup nie je zložitý. 10 dkg lúpaných nesolených pistácií namočte na osem hodín do trištvrte litra vody. Potom v prípade potreby dolejte vodu, pretože pistácie môžu veľa nasať, zmixujte dohladka a preceďte.