Lisovanie bezprostredne po zbere je veľmi dôležité, čím dlhšia doba ubehne medzi zberom a lisovaním, tým vyšší obsah nežiaducich voľných mastných kyselín.
Lisovanie bezprostredne po zbere je veľmi dôležité, čím dlhšia doba ubehne medzi zberom a lisovaním, tým vyšší obsah nežiaducich voľných mastných kyselín.
OBJ. KÓD: 9120
OBJEM: 1 l
KRAJINA PÔVODU: Grécko
POUŽITIE: Tento extra panenský olivový olej odporúčame používať v pokrmoch stredomorskej kuchyne, do šalátov, nátierok a zálievok a pre dochutenie polievok a pokrmov na konci varenia. Môžeme na ňom aj krátko smažiť, ale nie je to škoda?
VÝŽIVOVÉ INFORMÁCIE: Olivový olej všeobecne vyniká vysokým obsahom mononenasýtených mastných kyselín a vitamínu E a je základom tradičná stredomorskej stravy.
Skladovať v suchu. Chráňte pred teplom a svetlom.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota 3389 kJ / 824 kcal
Tuky 91,6 g z toho nasýtené mastné kyseliny 12,8 g
Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g