Čo to je priame lisovanie? Bežné džúsy sú vyrábané z koncentrátu, ktorý sa vyrába odparovaním vylisovanej šťavy. Takto zahustený džús je lacnejší na prepravu a skladovanie. Pred plnením do konečného obalu sa koncentrát zriedi vodou. Zahusťovanie má negatívny vplyv na obsah vitamínov, aj na chuť džúsu. Džúsy z priameho lisovania sa získavajú lisovaním čerstvého ovocia a okamžitým stáčaním vylisovanej šťavy. Džús sa potom pasterizuje krátkym šetrným zahriatím, ktoré zabezpečí mikrobiologickú nezávadnosť džúsu. Pasterizovaný džús sa nemusí skladovať až do chvíle otvorenia v chladničke. Rozdiel medzi džúsom z koncentrátu a džúsom z priameho lisovania je viditeľný na prvý dúšok - ochutnajte!
Čo to je demeter? Biodynamické poľnohospodárstvo dodržiava všetky požiadavky ekologického poľnohospodárstva a výrobky nesúce demeter certifikát sú zároveň bio certifikované. Biodynamické poľnohospodárstvo je však v niektorých ohľadoch prísnejšie a poľnohospodári musia dodržiavať rad postupov navyše oproti ekologickému poľnohospodárstvu. Prioritou je prirodzené zvyšovanie úrodnosti pôdy napríklad pomocou prírodných prípravkov a rotácie plodín. Farma je vnímaná ako celok, kde každá činnosť ovplyvňuje ďalšie činnosti. Biodynamický poľnohospodár vníma prírodu a hospodári v súlade s prostredím a nie proti nemu. Biodynamicky vypestované výrobky nesú chránené označenie demeter a sú certifikované a kontrolované rovnako ako biovýrobky.