Bio prepustené maslo české ghíčko 340ml

Toto ghí je vyrábané z českého mlieka. Topené maslo čiže ghí sa tradične používa nielen v Indii, ale aj v Európe. Jeho veľkou výhodou je o veľa dlhšiu trvanlivosť oproti maslu a naši predkovia tak riešili prebytky mlieka. Topené maslo má oproti klasickému maslu vyššiu teplotu prepaľovaniu (cca 250 ° C, vyššie ako masť) a je tak vhodné aj na vyprážanie.

Vyrába sa pomalým a šetrným varením masla, počas ktorého sa z masla vyparuje voda a na povrchu sa usadzujú vyzrážané bielkoviny, ktoré sa odoberajú. Vďaka tomu obsahuje ghí iba stopové množstvo laktózy a mliečnych bielkovín a je obvykle dobre znášané ľuďmi, ktorí nemôžu konzumovať mlieko.

Bio prepustené maslo české ghíčko 340ml

Kód produktu:

12521

BIO:

A

Krajina pôvodu:

Česká republika

Cena s DPH:

 
11,36
bez DPH 9,47 €

na sklade

Kúpiť

OBJ. KÓD: 12521
OBJEM: 340 ml
KRAJINA PÔVODU: Česká republika
POUŽITIE: GHI používame namiesto masla na varenie, pečenie i smaženie, na kaše, do dezertov, ciest atď.
ZLOŽENIE: bio bezvodý mliečny tuk
UPOZORNENIE PRE ALERGIKOV: Topené maslo obsahuje stopy laktózy a mliečne bielkoviny.
SKLADOVANIE: Skladujte v tme pri teplote do 20°C.
Skladovať v suchu.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2663 kJ / 645 kcal
Tuky 99,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 65,7 g
Sacharidy <0,1 g z toho cukry <0,1 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny <0,1 g
Soľ <0,1 g