OBJ. KÓD: 1300
HMOTNOSŤ: 450 g
KRAJINA PÔVODU: Paraguaj
POUŽITIE: Širšiemu používaniu melasy bráni jej výrazná chuť, ktorá väčšine spotrebiteľov vadí. Tí preto dávajú prednosť prírodným trstinovým cukrom, ktorým naopak dodáva melasa príjemnú chuť a vôňu. A to je aj jej tajomstvo. V malom množstve má totiž melasa veľmi príjemnú chuť a navyše zvýrazňuje prirodzenú chuť pokrmu. Je preto škoda si melasu znechutiť tým, že ju budeme konzumovať niekoľko predpísaných lyžičiek denne! Jej výraznú chuť využijeme najlepšie ako súčasť pripravovaných jedál. Preto melasu nezavrhujte, kým ju neochutnáte v perníku, závine (škorica, jablká a orechy jej chuť výborne dopĺňajú), sušienkach či v pálivých zmesiach (spolu s karí alebo pálivými papričkami, s paradajkovým pretlakom a dokonca i horčicou). Trochou melasy môžete dochutiť mlieko či jogurt ako zálievku müsli alebo kukuričných lupienkov, med alebo ovocné čaje.
Skladovať v suchu.