Sirup z agáve 352ml / 500g

Sirup z agáve je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy. Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu a Mexika po celé stáročia.

Sirup z agáve 352ml / 500g

Domorodí Mexičania hovoria šťave z agáve “medová voda“ a agáve prezývajú “mexický strom života a dostatku“. Z listov sa predtým vyrábal papier, z ostrých pichliače ihly na šitie. Starí Aztékovia považovali rastlinu agáve za posvätnú . Španielski dobyvatelia potom využili rastlinu po svojom: fermentovali sladkú šťavu z agáve a získali tequilu

Kód produktu:

1520

BIO:

A

Krajina pôvodu:

Mexiko

Cena:

 
4,46

na sklade

Kúpiť

OBJ. KÓD: 1520
OBJEM: 250 ml
KRAJINA PÔVODU: Mexiko
POUŽITIE: Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlom. Je skvelým doplnením medu, javorovému sirupu a ďalších prírodných sladidiel. Má menšiu viskozitu ako med, a preto sa ľahšie mieša s pokrmami. Príjemná chuť (ľahučko pripomínajúca javorový sirup) zvýrazní pôvodnú chuť jedla. Sirup môžete použiť do ovocných šalátov, jogurtov, na müsli a lupienky, palacinky a lievance, na osladenie čaju či kávy, limonád a ovocných nápojov. Je vhodný do šalátových zálievok, marinád a grilovacích zmesí. Je výborným sladidlom aj bylinkových čajov.
Sirupom z agáve možno nahradiť biely cukor prakticky v ktoromkoľvek pokrmu. V receptu nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovom množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu. V pečených výrobkoch vynikne jeho schopnosť viazať vlhkosť a zabraňovať vysúšanie pečiva. Sirup z agáve má navyše dlhú životnosť, môžete ho skladovať až 3 roky a necukornatí.
Skladovať v suchu.