Používame ju hlavne na ochutenie červeného a bieleho mäsa, tvrdých syrov, šunky a údenín. Je vyrábaná remeselne a v malom objeme podľa originálnej trapistické receptúry mníchmi z opátstva Nový Dvůr. Tradične, každý kláštor rádu sa musí uživiť prácou svojich mníchov. V kláštore Nový Dvůr sa vyrába horčica, chovajú ovce a pracuje v lese. Horčica z Nového dvora je veľmi kvalitný výrobok, príbuzný francúzskej horčici nazývanej "Moutarde ? l‘ancienne", čo je možné preložiť ako "starofrancúzska horčica". Vyrába sa z vybraného horčičného semienka, ktoré je najprv namočené do zmesi octu a vody z lesov obklopujúcich kláštor. Potom je rozdrvené na mlynskom kameni a Dochutené ostatnými prísadami. Ochutená horčica je ručne plnená do pohárov, kde počas niekoľkých týždňov dozrievania získava svoju nezameniteľnú arómu, ktorá ju tak výrazne odlišuje od konkurenčných výrobkov.