Čím sa bio líši: Citrónová kôra, bežne predávaná v obchodoch, nie je nastrúhaná z ekologicky pestovaných citrónov. To znamená vyššie riziko obsahu rezíduí chemických látok, používaných pri pestovaní citrónov. Riešením nie je ani nastrúhanie kôry nakúpených a starostlivo umytých normálnych citrónov - nebezpečné fungicídy, používané na ošetrenie citrónov proti plesniveniu, týmto úplne nezmyje. Odporúčame preto buď strúhať kôry bio citrónov (čerstvo nastrúhané kôra má výraznejšiu chuť a vôňu ako sušená), a v prípade, že nemáme doma čerstvé bio citróny, použiť bio sušenú citrónovú kôru. Pozor, citrusové plody v biokvalite majú tendenciu rýchlo plesnivieť. To je dané práve tým, že nie sú povrchovo ošetrené fungicídmi. Preto vždy vyberáme čerstvé plody a doma rýchlo spracujeme. Čerstvo nastrúhanú kôru si môžeme nasušiť do zásoby, pokiaľ ju nespotrebujeme všetku naraz.