Paradajky dozreli v slnečnej Umbrii a po zbere boli rýchlo spracované. Výrobca passat totiž používa iba plody, ktoré vyrástli na jeho vlastnej ekofarme. Paradajky sa tak nemusia po zbere diaľkovo transportovať a výrobca má dokonalú kontrolu nad tým, aké plody pri výrobe používa. Po zbere sa paradajky okamžite prevezú na spracovanie, kde sú olúpané, zahriate a prepasírované cez hrubé sito. Potom sa pridá bazalka, zmes sa naplní do fľaštičiek a po uzavretí je výrobok pasterizovaný. Na rozdiel od paradajkového pretlaku sa pri výrobe passata nezahušťuje a tak si uchováva viac prirodzenej chuti a vône paradajok než paradajkový pretlak. Môžeme ju použiť namiesto paradajok do omáčok a polievok v prípade, že nám doma chýba čerstvé paradajky, alebo ak sa chceme vyhnúť ich zdĺhavému spracovaniu. Passata rustica tvoria ideálny základ omáčok na cestoviny, polievok a zeleninových zmesí.