Natrhané listy sa preberajú od stoniek, starších alebo už uschnutých listov, ktoré nemajú v kvalitnom produkte čo robiť. Moringa sa prirodzene vysúša v sieťach na slnku, aby neprichádzala o drahocenné zložky. Suché listy sa potom melú a drvia na veľmi jemný prášok.
Prášok z Moringy je veľmi nutrične výživný, možno užívať ako doplnok stravy vo forme nápoja, pridávať ho do studeného jedla (jogurt, müsli, šaláty) alebo priamo pri varení a pečení (guláš, omáčky, polievky, buchty, palacinky). Prášok môžete samozrejme užívať aj samostatne po lyžičkách.
Možno ju odporučiť takmer všetkým. Vhodná je predovšetkým tam, kde je potreba zvýšiť prísun živín, pre športovcov, seniorov, vegetariánov a vegánov, deti v raste, či pre tých, ktorí majú veľmi fyzicky či mentálne náročné povolanie.