Zber trstiny a výroba cukru na Mauríciu prebieha spôsobom, ktorý je šetrný k životnému prostrediu. Cukrová trstina je vysoká rastlina podobná bambusu. Zrelá trstina sa pokosí a ihneď dopraví do spracovateľského závodu. Tam sa rozdrví a získa sa sladká trstinová šťava. Zo vzniknutej suchej drti, tzv. bagasse, sa vyrába ekologické palivo, ktoré sa používa ako zdroj energie pri výrobe cukru. Potom, čo sa filtráciou a usadením odstránia z trstinovej šťavy mechanické nečistoty, sa šťava zahustí šetrným odparením. Zo vzniknutého hustého sirupu sa trojnásobnou kryštalizáciou získava cukor. Pri prvej kryštalizácii sa oddeľuje svetlý cukor, pri druhej tmavší a pri tretej najtmavší cukor, ktorý je najbohatší na melasu. Prírodné cukry sú vyrábané pre priamu spotrebu, a preto je ich výrobe venovaná veľká pozornosť. Akúkoľvek odchýlku od kvality by totiž zákazník ihneď spoznal. Celý výrobný postup je detailne rozpracovaný v podnikových manuáloch, ktoré obsahujú presné požiadavky na dodržiavanie a kontrolu hygieny výroby a kvality výrobku. Aj preto sa výroba prírodného trstinového cukru môže pochváliť certifikátom ISO 9000, ktorý zákazníkom garantuje štandardnú kvalitu.
V súčasnosti ponúkame šesť typov prírodného trstinového cukru. Štyri z nich - surový, Demerara, muscovado a melasový - pochádzajú z ostrova Mauritius. Piaty - Natural - bol vyrobený v Kolumbii a pochádza z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Posledné - Rapadura - je vlastne sušená trstinová šťava, ktorá sa získava šetrným odparením trstinovej šťavy bez odstránenia melasy, a pochádza z Brazílie.