COCOA
Prečo práve raw čokoládu a iné raw výrobky?Priaznivé účinky čokolády pre ľudský organizmus boli potvrdené už dávno. Avšak veľmi dôležitý je výber čokolády. Najdôležitejším ukazovateľom pri výbere čokolády je zloženie a výroba. Podrobné zloženie raw čokolád, ktoré ponúkame veľmi radi popisujeme a sme naň právom hrdý. Posúďte sami. |
![]() |
|
Najdôležitejší prvkom, ktorý je prítomný v surovej čokoláde je horčík. Koncentrácia tohto prvku v našej čokoláde je vyššia ako jeho koncentrácia v akomkoľvek inom čokoládovom produkte. V súčasnej dobe, je horčík jedným z prvkov, ktorého máme vo svojom tele nedostatok. Horčík je prospešný pre zvládanie stresu, o dôvod viac prečo siahnuť po raw čokoláde. |
Ďalšie priaznivé účinky surovej čokolády sú antioxidačné vlastnosti. Antioxidačné látky, spomaľujú proces starnutia a posilňujú imunitný systém organizmu. Celkom ORAC (. Ang Oxygen Radical Absorbancia Capacity - schopnosť absorbovať kyslíkové radikály) u surovej čokolády sa pohybuje od 28.000 jednotiek, čo je jedna z najvyšších hodnôt na svete. Raw čokoláda je tiež bohatá na fosfor, známy prvok krásy. Pripisovaný mu je priaznivý vplyv na kožu, vlasy a nechty. | ![]() |
Chemické zlúčeniny obsiahnuté v surovej čokoláde sú oveľa vyššej koncentrácii ako v konvenčnej čokoláde. Významne vplývajú na tvorbu serotonínu v mozgu, zodpovedného za pocit šťastia.
Ďalšia zlúčenina prítomná v raw čokoláde sú flavanoly, bránia rozvoju kardiovaskulárnych chorôb. Taktiež prieskum u diabetikov po mesiaci vykázal zlepšenie kardiovaskulárnych funkcií po konzumácii surovej čokolády.
Tak načo ešte čakať, okrem neopísateľného chuťového zážitku nám raw čokoláda pomôže ku kráse, zdraviu a šťastiu.
Zloženie:
- Surové, organické Criollo kakaové bôby z Peru. Táto odroda je považovaná za najušľachtilejšiu a najťažšiu na pestovanie. Je získaná priamo od juhoamerických výrobcov, čo zaručuje jej čerstvosť a pravosť. Okrem toho kvalita je potvrdená množstvom certifikátov kvality, podľa prísnych noriem ustanovení Európskej únie.
- Použitý kokosový cukor, je odparený nektár z kvetov organickej kokosovej palmy. Tento cukor, na rozdiel od priemyselnej cukrovej trstiny, má významné množstvo horčíka, draslíka a železa. Jeho najväčšou výhodou je však veľmi nízky glykemický index – 35, použitím tohto typu sladidiel je surová čokoláda vhodná aj pre diabetikov.
- Organické surové kakaové maslo vyrobené za studena s Criollo kakaových bôbov.
- Organické Goji bobule. Táto zložka pochádza z Číny a je pestovaná v provincii Ningxia. Goji svojou konzistenciou a chuťou v kombinácii s krehkou čokoládou vytvárajú príjemnú sladkosť.
- Bio vanilka
- Organic himalájska soľ

Zloženie: čokoláda 65% (nepražené kakaové bôby *, sladidlo: erytritol *, kakaové maslo *, kokosový MCT olej v prášku * (kokosový MCT olej * 70%, akáciová vláknina * 30%),...

Zloženie: nepražené kakaové bôby *, kakaové maslo *, sladidlo: erytritol *, kokosový MCT olej v prášku * (kokosový MCT olej * 70 %, akáciová vláknina * 30 %), mrazom sušená...

Zloženie: kakaové maslo*, sladidlo: erytritol*, kokosová dužina v prášku* 18%, kokosový MCT olej v prášku* (kokosový MCT olej* 70%, akáciová vláknina* 30%), kakaový prášok*,...

Zloženie: nepražené kakaové bôby*, sladidlo: erytritol*, kakaové maslo*, práškový kokosový MCT olej* (MCT kokosový olej* 70%, akáciová vláknina* 30%), prášková kokosová dužina*,...

Kandizovaný zázvor 65%*( zázvor* 55%, trstinový cukor* 45%), čokoláda 35% (surová kakaové drť* , cukor z kokosových kvetov*), kakaové maslo* obsah kakaovej hmoty minimálne 65% *BIO

biela čokoláda* 65%(cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo*, mandle*, kokosové mlieko v prášku 19% *,bourbon vanilka*, obsah kakaovej hmoty minimálne 36%, Mandle 35% *BIO

Biela čokoláda* 65%(cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo*, mandle, kokosové mlieko v prášku*,cejlónska škorica* 4%, obsah kakaovej hmoty minimálne 36%, Mandle 35% *BIO

Biela čokoláda* 65%(cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo*, mandle*, kokosové mlieko v prášku*,vanilka bourbon*, himalájska soľ

Zloženie: 60% (pšeničná múka*, trstinový cukor*, kokosový tuk*, soľ), čokoláda 40% (cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo*, surová kakaová drť*, mandle*, kokosové mlieko v...

Zloženie: 60% (pšeničná múka*, trstinový cukor*, kokosový tuk*, soľ), čokoláda 40% (cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo*, surová kakaová drť*, sušené kokosové mlieko* 16%...

Zloženie: 60% (pšeničná múka*, trstinový cukor*, kokosový tuk*, soľ), čokoláda 40% (surová kakaová drť*, cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo* - obsah kakaovej hmoty...

Zloženie: * 45% (pšeničná múka*, trstinový cukor*, kokosový tuk*, soľ), čokoláda 55% (cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo*, surová kakaová drť*, mandle* 10%, sušené...
Stránka 1 z 4 - 44 položiek celkom