Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Japonský krabí šalát

japonsky_krabi_salat_33ce0b9d08340fad

Tento šalát je veľmi jemný a chutný, aj keď trochu nezvyčajný.

  • 4 uhorky, nakrájané na tenké plátky, neošúpané
  • 1 polievková lyžica morskej soli
  • 1 konzerva krabieho mäsa (cca 180g)

Zálievka:

  • 1 / 2 lyžice za studena lisovaného sezamového oleja
  • 1 / 4 hrnčeka ľahké sójovej omáčky
  • 1 / 8 hrnčeka octu z ryžového vína (ak nezoženiete, možno nahradiť vínnym octom)

Uhorky zmiešame so soľou, dáme do cedidla a necháme vodu so soľou odkvapkať, čo trvá asi 45 minút. Odkvapkané uhorky zmiešame s krabom. Zálievku pripravíme zmiešaním ingrediencií. Premiešame zálievku so zmesou uhoriek a kraba a podávame.