Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Kapor s plneným hubovým mešcom

kapor_s_plnenym_hubovym_mescom_3331d387e2f6c068

VIANOČNÉ MENU: Hlavný chod
Kapor s plneným hubovým mešcom

Tradičný kapor na masle s chrumkavým kuskusom.

Počet porcií: 4, čas prípravy + varenia 45 minút

Ingrediencie:

  • 1 balenie Le Gracie KusKusu Vario
  • 4x šampiňóny portobello
  • koriander nať- čerstvý nasekaný
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100g jemnejšieho syra (gouda) nastrúhaného
  • 1 chilli paprička
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 4 filety z kapra
  • soľ, rozmarín
  • 30g masla

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Kuskus nasypeme do plastovej misky. Pridáme soľ a olivový olej. Zalejeme 600 ml vriacej vody a priklopíme. Necháme stáť.

Kapra osolíme a dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Poukladáme na kapra maslo a pečieme cca 30 minút.

Portobello opatrne vydlabeme. Vyskladáme ho do ďalšej zapekacej misky a naplníme kuskusom, ktorý sme zmiešali s koriandrom. Priklopíme alobalom a pečieme cca 15 minút. Potom odklopíte a posypeme syrom, nakrájanou čili papričkou a pečieme ďalších 10 minút.

Servírujeme kapra zľahka pokvapkaného citrónovou šťavou, vetvičkou rozmarínu a poliatého maslom, s plneným Portobellom.