Kakao a puding
Odtučnené bio kakao vyrobené z nepražených kakaových bôbov, v ktorom sú všetky výživové hodnoty zachované. Kakaový prášok obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, výborné prospieva vášmu zdraviu.

Tieto čokoládové dukátiky pre nás vyrába španielska rodinná čokoládovňa Solé a po rozohriatí sú vynikajúce na rôzne čokoládové polevy, náplne, krémy a podobne. A pretože sú...

Krémový puding s vysokým obsahom fair trade kakaa (20%), ktorý možno pripraviť ako s kravským tak so sójovým či ryžovým mliekom. Bez aróm a farbív.

Zloženie: kukuričný škrob, mleté bôby tonka, morská soľ. 100% bio.

Vyrobený z kukuričného škrobu a pravej Bourbon vanilky (1,5%). Bez cukru, aróm a farbív. Z jedného vrecka pripravíme 0,5 l pudingu.

Čokoládové guličky sú vynikajúce do sušienok, báboviek a korpusov aj na zdobenie tort a dezertov. Po upečení držia tvar a dodajú cestu božskú čokoládovú chuť.

Nejedná sa o bežnú "horúcu čokoládu", ktorá obsahuje kakao a zahusťovadlá, ale o skutočnú strúhanú čokoládu (58% kakaových zložiek)!

Peruánske kakao má jedinečnú vyváženú chuť a je vyhlásené medzi milovníkmi tejto plodiny. Miestne odrody kakaových bôbov sú vykupované od združenia drobných pestovateľov, po...

Tieto bio kakaové bôby sú po fermentácii len vysušené na vzduchu a očistené bez praženia. Sú vhodné k priamemu maškrtenie, do raw dezertov aj pečených sladkostí.

Tento kakaový prášok má výraznú chuť aj vôňu vďaka vyššiemu obsahu kakaového masla a tzv. Holandskému spôsobu spracovania - alkalizácii. Výborne sa hodí k príprave pečených i...

Jemne mletý nealkalizovaný prášok z nepražených ekvadorských kakaových bôbov.

Hlavnou charakteristikou tohto výborného kakaa v biokvalite je výrazná čokoládová chuť a vôňa.

Kakaový prášok, sušená trstinová šťava Rapadura, pravá Bourbon vanilka - všetko v biokvalite. MACÍK obsahuje viac kakaa ako bežné kakaové nápoje (40%).
Fair trade bio kakaový prášok
Kakaové bôby, pestované v rámci fair trade projektu, sú základom nielen čokolád Rapunzel, ale aj nášho kakaového prášku a nápojov Méďa.
V čase, keď Španieli objavili Ameriku, poznali Mayovia dávno kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžila ako platidlo. Krištof Kolumbus (1441-1506) ako prvý Európan poznal horký tučný nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Až však Hernando Cortez (1485-1547) bol z chuti kakaa tak nadšený, že priviezol kakaové bôby do Európy. Horká chuť kakaa nezožala spočiatku veľký úspech, až v sedemnástom storočí začalo byť obľúbené osladené kakao. Sladené kakao sa stalo národným španielskym nápojom a postupne sa rozšírilo do celej Európy. Výroba čokolády čoskoro nasledovala.