Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Bujón

bujon_c6d775af1a137904

Bujón znižuje kilojouly

Hľadáte tú správnu zeleninu a ovocie, ktorá vám prečistí organizmus? Trápia vás kožné alergie, žalúdočné bolesti? Nepoznáte tie správne suroviny a v ktorom jedle je najviac potrebných vitamínov pre vás?

Bujóny sú vynikajúce ochucovadlá, napríklad pri varení príloh a dajú sa použiť do množstva jedál, ako sú polievky, omáčky alebo šťavy pod mäso. Dochucujeme nimi aj cestoviny či ryžu, zeleninu, aj ryby.

Zázrak v kocke

Hovoríme mu aj tekuté korenie alebo zázračné granule. Dobrý bujón spoznáme podľa vône aj konzistencie. Nemal by sa zbytočne lepiť na obal. Mal by okamžite po rozbalení šíriť arómu. Keď musíte bujón narezať, aby ste uvoľnili vôňu, potom je už starý a uschnutý.

Ak chcete niečomu dodať silu a vôňu, potom si dobre vyberte ten správny bujón. Dostanete ich totiž kúpiť desiatky na polievky, guláš, omáčky, na rebierka, na pečené mäso. Kvalitný bujón je dobre rozpustný. Varenie s ním je jednoduché aj na panvici.

Kupujte si iba bujóny bez pridaného glutamánu a umelých farbív. Tie so zníženým obsahom soli až o 25% sú absolútne neškodné pre naše zdravie. Skôr naopak. Prírodné bujóny obsahujú veľa zdravých ingrediencií. Bujóny zjednodušujú prípravu jedál, zároveň zlepšujú chuť aj nutričnú hodnotu pokrmu.