KAKAO A PUDING

Odtučnené bio kakao vyrobené z nepražených kakaových bôbov, v ktorom sú všetky výživové hodnoty  zachované. Kakaový prášok obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, výborné prospieva vášmu zdraviu.

 
na sklade
55,52
Kúpiť
bez DPH46,27 €
 
na sklade
36,89
Kúpiť
bez DPH30,74 €
 
na sklade
1,13
Kúpiť
bez DPH0,94 €
 
na sklade
3,76
Kúpiť
bez DPH3,13 €
 
na sklade
62,59
Kúpiť
bez DPH52,16 €
 
na sklade
8,47
Kúpiť
bez DPH7,06 €
 
na sklade
2,05
Kúpiť
bez DPH1,71 €
 
na sklade
4,12
Kúpiť
bez DPH3,43 €
 
na sklade
7,90
Kúpiť
bez DPH6,58 €
 
na sklade
2,78
Kúpiť
bez DPH2,32 €
 
na sklade
2,68
Kúpiť
bez DPH2,23 €
 
na sklade
2,05
Kúpiť
bez DPH1,71 €
 
na sklade
8,47
Kúpiť
bez DPH7,06 €
 
na sklade
2,28
Kúpiť
bez DPH1,90 €
 
na sklade
1,93
Kúpiť
bez DPH1,61 €
 
na sklade
1,18
Kúpiť
bez DPH0,98 €

Fair trade bio kakaový prášok

Kakaové bôby, pestované v rámci fair trade projektu, sú základom nielen čokolád Rapunzel, ale aj nášho kakaového prášku a nápojov Méďa.

V čase, keď Španieli objavili Ameriku, poznali Mayovia dávno kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžila ako platidlo. Krištof Kolumbus (1441-1506) ako prvý Európan poznal horký tučný nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Až však Hernando Cortez (1485-1547) bol z chuti kakaa tak nadšený, že priviezol kakaové bôby do Európy. Horká chuť kakaa nezožala spočiatku veľký úspech, až v sedemnástom storočí začalo byť obľúbené osladené kakao. Sladené kakao sa stalo národným španielskym nápojom a postupne sa rozšírilo do celej Európy. Výroba čokolády čoskoro nasledovala.