Fair trade bio kakaový prášok
Kakaové bôby, pestované v rámci fair trade projektu, sú základom nielen čokolád Rapunzel, ale aj nášho kakaového prášku a nápojov Méďa.
V čase, keď Španieli objavili Ameriku, poznali Mayovia dávno kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžila ako platidlo. Krištof Kolumbus (1441-1506) ako prvý Európan poznal horký tučný nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Až však Hernando Cortez (1485-1547) bol z chuti kakaa tak nadšený, že priviezol kakaové bôby do Európy. Horká chuť kakaa nezožala spočiatku veľký úspech, až v sedemnástom storočí začalo byť obľúbené osladené kakao. Sladené kakao sa stalo národným španielskym nápojom a postupne sa rozšírilo do celej Európy. Výroba čokolády čoskoro nasledovala.