Pri nákupe nad 50 eur doručenie zdarma

Kakao a puding

Odtučnené bio kakao vyrobené z nepražených kakaových bôbov, v ktorom sú všetky výživové hodnoty zachované. Kakaový prášok obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, výborné prospieva vášmu zdraviu.

6 položiek celkom
Pudingový prášok čokoládový RAPUNZEL 50g
Bez lepku Vegan Bio Fair Trade
€1,18

Čokoládový pudingový prášok s vysokým obsahom kakaa, ktorý neobsahuje farbivá a arómy. Skvelý bio puding pripravíme z bio kravského, kozieho, sójového či ryžového mlieka.

Kód: 450048
Bio pudingový prášok TONKA RAPUNZEL 40 g
Bez lepku Vegan Bio Fair Trade
€1,18

Pudingový prášok s nezameniteľnou vôňou bôbov tonka je jemný a krémový. Môžeme si ho pripraviť z bio kravského, kozieho, sójového či ryžového mlieka. Čo sú bôby tonka niekedy...

Kód: 450047
Pudingový prášok vanilkový RAPUNZEL 40g
Bez lepku Vegan Bio Fair Trade
€1,62

Vanilkový pudingový prášok, ktorý neobsahuje farbivá ani arómy, ale na navoňanie iba pravú Bourbon vanilku. Skvelý bio puding pripravíme z bio kravského, kozieho, sójového či...

Kód: 450046
Guličky z horkej čokolády 100g
Bez lepku Vegan Bio
€4,57

Čokoládové guličky sú vynikajúce do sušienok, báboviek a korpusov aj na zdobenie tort a dezertov. Po upečení držia tvar a dodajú cestu božskú čokoládovú chuť.

Kód: 660180
Bio kakaové bôby drvené bio*nebio 100 g
Bez lepku Vegan Bio Raw
€5,41

Peruánske kakao má jedinečnú vyváženú chuť a je vyhlásené medzi milovníkov tejto plodiny. Miestne odrody kakaových bôbov sú vykupované od združenia drobných pestovateľov, po...

Kód: 525078
Kakaový prášok z nepraženého kakaa bionebio 150g
Bez lepku Vegan Bio
€5,70

Jemne mletý nealkalizovaný prášok z nepražených ekvádorských kakaových bôbov.

Kód: 525075

 


 

Fair trade bio kakaový prášok

Kakaové bôby, pestované v rámci fair trade projektu, sú základom nielen čokolád Rapunzel, ale aj nášho kakaového prášku a nápojov Méďa.

V čase, keď Španieli objavili Ameriku, poznali Mayovia dávno kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžila ako platidlo. Krištof Kolumbus (1441-1506) ako prvý Európan poznal horký tučný nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Až však Hernando Cortez (1485-1547) bol z chuti kakaa tak nadšený, že priviezol kakaové bôby do Európy. Horká chuť kakaa nezožala spočiatku veľký úspech, až v sedemnástom storočí začalo byť obľúbené osladené kakao. Sladené kakao sa stalo národným španielskym nápojom a postupne sa rozšírilo do celej Európy. Výroba čokolády čoskoro nasledovala.