Kakao a puding
Odtučnené bio kakao vyrobené z nepražených kakaových bôbov, v ktorom sú všetky výživové hodnoty zachované. Kakaový prášok obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, výborné prospieva vášmu zdraviu.
Najpredávanejšie

Čokoládový pudingový prášok s vysokým obsahom kakaa, ktorý neobsahuje farbivá a arómy. Skvelý bio puding pripravíme z bio kravského, kozieho, sójového či ryžového mlieka.

Vanilkový pudingový prášok, ktorý neobsahuje farbivá ani arómy, ale na navoňanie iba pravú Bourbon vanilku. Skvelý bio puding pripravíme z bio kravského, kozieho, sójového či...

Čokoládové guličky sú vynikajúce do sušienok, báboviek a korpusov aj na zdobenie tort a dezertov. Po upečení držia tvar a dodajú cestu božskú čokoládovú chuť.

Peruánske kakao má jedinečnú vyváženú chuť a je vyhlásené medzi milovníkov tejto plodiny. Miestne odrody kakaových bôbov sú vykupované od združenia drobných pestovateľov, po...

Jemne mletý nealkalizovaný prášok z nepražených ekvádorských kakaových bôbov.
Fair trade bio kakaový prášok
Kakaové bôby, pestované v rámci fair trade projektu, sú základom nielen čokolád Rapunzel, ale aj nášho kakaového prášku a nápojov Méďa.
V čase, keď Španieli objavili Ameriku, poznali Mayovia dávno kakao ako požívatinu. Kakaovník hral dôležitú úlohu v indiánskej mytológii a kakaové zrná slúžila ako platidlo. Krištof Kolumbus (1441-1506) ako prvý Európan poznal horký tučný nápoj Xocoatl, ktorý Indiáni pripravovali z kakaových bôbov. Až však Hernando Cortez (1485-1547) bol z chuti kakaa tak nadšený, že priviezol kakaové bôby do Európy. Horká chuť kakaa nezožala spočiatku veľký úspech, až v sedemnástom storočí začalo byť obľúbené osladené kakao. Sladené kakao sa stalo národným španielskym nápojom a postupne sa rozšírilo do celej Európy. Výroba čokolády čoskoro nasledovala.