COCOA
Prečo práve raw čokoládu a iné raw výrobky?Priaznivé účinky čokolády pre ľudský organizmus boli potvrdené už dávno. Avšak veľmi dôležitý je výber čokolády. Najdôležitejším ukazovateľom pri výbere čokolády je zloženie a výroba. Podrobné zloženie raw čokolád, ktoré ponúkame veľmi radi popisujeme a sme naň právom hrdý. Posúďte sami. |
![]() |
|
Najdôležitejší prvkom, ktorý je prítomný v surovej čokoláde je horčík. Koncentrácia tohto prvku v našej čokoláde je vyššia ako jeho koncentrácia v akomkoľvek inom čokoládovom produkte. V súčasnej dobe, je horčík jedným z prvkov, ktorého máme vo svojom tele nedostatok. Horčík je prospešný pre zvládanie stresu, o dôvod viac prečo siahnuť po raw čokoláde. |
Ďalšie priaznivé účinky surovej čokolády sú antioxidačné vlastnosti. Antioxidačné látky, spomaľujú proces starnutia a posilňujú imunitný systém organizmu. Celkom ORAC (. Ang Oxygen Radical Absorbancia Capacity - schopnosť absorbovať kyslíkové radikály) u surovej čokolády sa pohybuje od 28.000 jednotiek, čo je jedna z najvyšších hodnôt na svete. Raw čokoláda je tiež bohatá na fosfor, známy prvok krásy. Pripisovaný mu je priaznivý vplyv na kožu, vlasy a nechty. | ![]() |
Chemické zlúčeniny obsiahnuté v surovej čokoláde sú oveľa vyššej koncentrácii ako v konvenčnej čokoláde. Významne vplývajú na tvorbu serotonínu v mozgu, zodpovedného za pocit šťastia.
Ďalšia zlúčenina prítomná v raw čokoláde sú flavanoly, bránia rozvoju kardiovaskulárnych chorôb. Taktiež prieskum u diabetikov po mesiaci vykázal zlepšenie kardiovaskulárnych funkcií po konzumácii surovej čokolády.
Tak načo ešte čakať, okrem neopísateľného chuťového zážitku nám raw čokoláda pomôže ku kráse, zdraviu a šťastiu.
Zloženie:
- Surové, organické Criollo kakaové bôby z Peru. Táto odroda je považovaná za najušľachtilejšiu a najťažšiu na pestovanie. Je získaná priamo od juhoamerických výrobcov, čo zaručuje jej čerstvosť a pravosť. Okrem toho kvalita je potvrdená množstvom certifikátov kvality, podľa prísnych noriem ustanovení Európskej únie.
- Použitý kokosový cukor, je odparený nektár z kvetov organickej kokosovej palmy. Tento cukor, na rozdiel od priemyselnej cukrovej trstiny, má významné množstvo horčíka, draslíka a železa. Jeho najväčšou výhodou je však veľmi nízky glykemický index – 35, použitím tohto typu sladidiel je surová čokoláda vhodná aj pre diabetikov.
- Organické surové kakaové maslo vyrobené za studena s Criollo kakaových bôbov.
- Organické Goji bobule. Táto zložka pochádza z Číny a je pestovaná v provincii Ningxia. Goji svojou konzistenciou a chuťou v kombinácii s krehkou čokoládou vytvárajú príjemnú sladkosť.
- Bio vanilka
- Organic himalájska soľ

Mango, jedno z najchutnejších druhov ovocia, si v sušenej forme zachováva svoju charakteristickú sladkú a vínnu chuť. Naše mango v krémovej čokoláde bez pridaného bio cukru je...

Doprajte svojmu dieťaťu malú sladkú radosť. Vegánska, bezlepková mandľová čokoládová lízanka vyčarí úsmev na tvárach vašich detí. Vyrobené z bio surovín bez mlieka a bieleho...

Mandle v tmavej čokoláde 100% sú vhodné ako zdravý snack aj pre ľudí, ktorý dbajú na svojú líniu ale samozrejme nie len pre nich. Len eko ingrediencie, nízky obsah sacharidov....

Zloženie: čokoláda 50% (surové kakaové bôby *, cukor z kokosového kvetu *, kakaové maslo *, vanilka Bourbon * - obsah kakaovej hmoty je minimálne 65%) datle* 50% * Zložky z...

Skvelá chuť ovocia v raw čokoláde. Zloženie: čokoláda 50% (surové kakaové bôby *, cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo *, vanilka Bourbon * - obsah kakaovej hmoty je...

Skvelá chuť ovocia v raw čokoláde. Zloženie: čokoláda 50% (surové kakaové bôby *, cukor z kokosových kvetov *, kakaové maslo *, vanilka Bourbon * - obsah kakaovej hmoty je...

Zloženie: sušené banány * 50% čokoláda 50% (kakaové bôby*, cukor z kokosového kvetu*, kakaové maslo* - obsah kakaovej hmoty 70%)*z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva...

Kešu orechy v tej najlepšej biokvalite obalené v čokoláde z nepražených kakaových bôbov. Zloženie: čokoláda* 50% (kakaové bôby*, cukor z kokosového kvetu*, kakaové maslo* -...

Para orechy v tej najlepšej biokvalite obalené v čokoláde z nepražených kakaových bôbov. Zloženie: čokoláda* 50% (kakaové bôby*, cukor z kokosového kvetu*, kakaové maslo* -...

Lieskové orechy sú obalené v čokoláde vyrobenej z nepražených Criollo kakaových bôbov. Bohatá na horčík, draslík a železo. Zloženie: čokoláda 65% (kakaové bôby*, cukor z...
Stránka 1 z 1 - 10 položiek celkom