Bio nebio, Strana 15

Ashwagandha čiže Vitánia snodárna je jednou z najdôležitejších ajurvédskych bylín. Z rastliny sa využíva koreň, ktorý sa drví na prášok. Táto tropická rastlina sa v ajurvéde...

Ako už názov napovedá, kukuričné sladidlo sa získava predovšetkým fermentáciou z kukurice, ale aj z iných rastlinných zdrojov obsahujúcich cukry. Pre naše telo sa jedná o úplne...

Ako už názov napovedá, pôvodným zdrojom brezového sladidla, niekedy nepresne označovaného ako brezový cukor, boli brezy. Priemyselne sa však vyrába aj z iných rastlinných...

Toto prírodné tekuté sladidlo sa získava z koreňa čakanky. Je veľmi obľúbené pre svoj vysoký obsah vlákniny a nízky glykemický index. Neobsahuje lepok, laktózu ani žiadne arómy....

Sirup z agáve je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy. Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu a Mexika po celé stáročia, domorodí Mexičania...

Ako čisto prírodné sladidlo, získané zahustením miazgy cukrového javora, je javorový sirup (spolu s medom a melasou) vynikajúcim pomocníkom pri nahrádzaní rafinovaného bieleho...

Celozrnná ražná múka je plnohodnotnou múkou z celých zŕn. Skvele sa hodí na prípravu tradičného chlebového kvásku a na pečenie chleba. Môžeme ju tiež použiť do perníkových...

Celozrnná pšeničná múka je plnohodnotnou múkou z celých zŕn. Jej farba je prirodzene tmavšia, obsahuje vyšší podiel vlákniny a ďalších cenných živín, ktoré sa nachádzajú v obale...

Trstinová melasa je takmer čierna sirupovitá hmota, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe trstinového cukru zo šťavy z cukrovej trstiny. Trstinová šťava prirodzene...

Český svetlý med prevažne z peľov agátov a lúčnych kvetov. Med je vykupovaný od drobných včelárov z oblasti Železných hôr.

Tmavý (lesný) med z prevažne z ihličnatých a zmiešaných lesov. Med je vykupovaný od drobných včelárov z oblasti Železných hôr.

Český svetlý med z prevažne z peľov lúčnych kvetov a sadov. Med je vykupovaný od drobných včelárov z oblasti Železných hôr.
Stránka 15 z 16 - 190 položiek celkom